Geen categorie

Portret Ed Sheeran te zien in de National Portrait Gallery

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Wie binnenkort de National Portrait Gallery in Londen bezoekt, kan daar oog in oog komen te staan met zanger Ed Sheeran. Het museum heeft een portret gekocht dat Colin Davidson van de Britse zanger maakte.

Davidson (1968) is bekend van zijn meer dan levensgrote portretten van beroemdheden. Hij vereeuwigde onder anderen Liam Neeson, Sir Kenneth Branagh, Brad Pitt, Angela Merkel en koningin Elizabeth. Het portret van Ed Sheeran meet 127 bij 117 centimeter.

Colin Davidson, Ed Sheeran, 2016 © Colin Davidson, collectie National Portrait Gallery, Londen.

De Ierse kunstenaar bestudeerde Sheeran drie uur lang heel aandachtig, iets wat de zanger fascineerde. “Als ik een portret schilder, zoek ik naar het moment waarop de persoon mij bijna niet meer opmerkt en ik geloof dat me dat gelukt is bij Ed”, aldus Davidson.”

Nicholas Cullinan, directeur van de National Portrait Gallery noemt het resultaat een treffend portret van Sheeran, een van de populairste singer-songwriters van dit moment. En volgens conservator Sarah Howgate toont het hem in “een zeldzaam moment van stille zelfreflectie”. Davidson maakte in totaal twee portretten van de zanger. Het andere bevindt zich in een particuliere collectie.

Het schilderij is het tweede portret van Ed Sheeran in de collectie van de National Portrait Gallery. Het museum bezat al een fotoportret van de artiest, gemaakt door Steve Schofield in 2011.

Ed Sheeran (1991) brak in 2011 door met zijn debuutsingle The A Team. Zijn nummer Shape of you stond dit jaar 14 weken onafgebroken op 1 in de Top 40, waarmee hij een record vestigde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share