Geen categorie

Van Gogh Museum zes maanden dicht

0 0
Read Time:43 Second

Terwijl het Stedelijk Museum afgelopen weekend eindelijk heropende, sloot even verderop het Van Gogh Museum juist de deuren. Het museum is vanaf vandaag zeven maanden gesloten wegens renovatie. Een deel van de collectie is in die periode te zien in Hermitage Amsterdam.

Het Van Gogh Museum moet verbouwd worden om te kunnen blijven voldoen aan de strengere eisen op het gebied van brandveiligheid voor bezoekers en kunst. Omdat het  belangrijke topstukken toch aan het publiek wil tonen, werkt het museum samen met de Hermitage. Daar zijn van 29 september tot en met 25 april ruim 75 schilderijen, een selectie brieven, werken op papier en objecten te zien.

Komend voorjaar is het publiek weer welkom in het Van Gogh Museum. Het is volgens directeur Axel Rüger heel belangrijk dat de deuren dan weer open gaan, want het Van Gogh Museum bestaat in 2013 veertig jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share