Geen categorie

Kunst in de tent

0 0
Read Time:56 Second

In een grote tent op het Chasséveld in Breda wordt sinds afgelopen zaterdag waardevolle kunst en antiek verhandeld. Het eerste weekeinde van Art Breda is succesvol verlopen, laat de organisatie weten.

Isaac Israëls, meisjes op het strand, Peter Pappot.

Art Breda is de nieuwe naam van Art, de beurs die eerder vier succesvolle edities beleefde in Utrecht. De organisatie noemt Art Breda een gedurfd project, omdat de kostbare objecten in een tent worden getoond. Maar het paviljoen heeft stormbestendige daken en binnen is er een constante temperatuur, aldus de organisatie.

Door de gunstige ligging ten opzichte van België richt de beurs zich nu tevens op de zuiderburen. Verschillende Belgische handelaren hebben dan ook een stand op de beurs. Aan Art Breda nemen in totaal ruim negentig kunst- en antiekhandelaren deel. Ze tonen werk van kunstenaars als Damien Hirst, Andy Warhol, Karel Appel en Isaac Israëls.

Het afgelopen weekeinde deden de handelaren al goede zaken. Zo werden twee pas ontdekte bronzen beelden van de Bredase beeldhouwster Gra Rueb (1885-1972) verkocht. Art Breda  duurt nog tot en met komende zondag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share