Geen categorie

Ontdekkingsreis vol kleur

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Recensie

Luuk schildert de zon, maar dat gaat niet helemaal goed, want hij wordt groen. Maar waarom zou een zon op een schilderij eigenlijk niet groen mogen zijn? Dat is zo’n beetje de strekking van het prentenboek Puzemuze of op weg naar Rothko.

Door: Evert-Jan Pol

Zaaloverzicht kinderexpositie. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Veelvuldig bekroond illustrator en schrijver Wim Hofman (1941) beschrijft met prachtige kleurrijke tekeningen de ontdekkingstocht van Luuk en zijn vriendinnetje Kwastje door de wereld van de moderne kunst. Uiteindelijk komen ze terecht in een gebouw waar heel veel schilderijen hangen. Sommige met figuren en andere met alleen maar kleuren.

Het boek is het twaalfde deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Eerdere uitgaven gingen over onder anderen Wassily Kandinsky, James Ensor en Piet Mondriaan. Het nieuwste boekje verscheen ter gelegenheid van de tentoonstelling Mark Rothko, die tot en met 1 maart 2015 in het museum te zien is.

Vreemd genoeg komt de naam Rothko echter behalve in de titel nergens in de tekst voor. Maar geen kind dat daar wakker van zal liggen. Puzemuze of op weg naar Rothko is een fijn en vrolijk prentenboek vol mooie kleuren.

Wim Hofman, tekening uit het prentenboek Puzemuze of op weg naar Rothko.

Originele tekeningen uit het boek hangen in de speciale kindermuseumzaal. De jongste bezoekers kunnen daar ook zelf een kunstwerkje maken. Misschien wel een eigen Rothko, zoals ook Hofman deed.

Puzemuze of op weg naar Rothko van Wim Hofman kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de museumwinkel van het Gemeentemuseum Den Haag en bij (kinder)boekhandels in het land.

De gelijknamige tentoonstelling in de kindermuseumzaal van Gemeentemuseum Den Haag duurt t/m 22 maart 2015.

Waardering prentenboek: @@@@@@@@@@

Waardering kinderexpositie: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share