Geen categorie

Tefaf trekt 70.000 bezoekers

0 0
Read Time:49 Second

De Tefaf in Maastricht heeft dit jaar 70.000 bezoekers getrokken. Van de eerste tot en met de laatste dag werd er druk gehandeld op deze kunst- en antiekbeurs.

Onder de bezoekers waren vertegenwoordigers van meer dan 220 musea, variërend van kleine regionale musea tot belangrijke internationale instituten als het Louvre uit Parijs en het Metropolitan Museum of Art uit New York. Een aantal van hen deed ook aankopen. Zo kocht het Mauritshuis het schilderij Berglandschap met de heilige Hieronymus (1592) van de Vlaamse schilder Paul Bril. En het Asian Civilisations Museum uit Singapore verwierf een aardewerken haas uit de Han-dynastie (206 v.Chr.-220 n.Chr.).

Welke musea zich verder op de kopersmarkt hebben begeven, is niet bekend. Maar naar verwachting zullen de komende weken en maanden nog meer museumaankopen worden bevestigd. Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam: “Zelfs de meest verwende museumdirecteur ziet op TEFAF zaken die zo uniek zijn dat er vaak verrassende aankopen kunnen worden gedaan.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share