Geen categorie

De Pont krijgt 6 meter hoog kunstwerk Anish Kapoor

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Museum De Pont krijgt in september een sculptuur van Anish Kapoor. Tilburg wordt daarmee de eerste Nederlandse stad met een werk van de Britse kunstenaar in de openbare ruimte.

Museum De Pont in Tilburg.

De Pont krijgt het kunstwerk ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum. Kapoor maakt speciaal voor het museum een zes meter hoog sculptuur van roestvrij staal. Het staat vanaf 16 september op een plek vóór het gebouw.

Het beeld is een schenking van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren en investeringsfonds Brabant C. Kapoor werd aangetrokken als kunstenaar vanwege diens goede band met het museum. De Pont toont al sinds de opening in 1992 werk van de Brit. Het museum heeft zestien werken van Kapoor in zijn collectie, waarvan zes in langdurig bruiklenen. “Het museum heeft me gedurende vele jaren in staat gesteld mijn kunstpraktijk te laten zien zoals die werkelijk is”, aldus de kunstenaar zelf.

Hendrik Driessen, directeur van De Pont, noemt de schenking “een fantastisch teken van waardering” voor het museum. “We hebben altijd getracht nauw samen te werken met de inwoners van deze stad.” En over de kunstenaar zegt hij: “Onze contacten met Anish Kapoor hebben ons geholpen onze visie te vormen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share