Geen categorie

Legenden Koning Arthur onder de hamer

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Sotheby’s Londen veilt dinsdag 7 december de Graal van Rouchfoucauld. In dit belangrijke veertiende-eeuws manuscript worden de legenden van Koning Arthur verteld.

Fragment uit de Graal van Rochefoucauld.

De Graal van Rochefoucauld is een ridderroman uit de Middeleeuwen waarin thema’s als vriendschap, verraad, ambitie, prestatie en liefde centraal staan. Het manuscript bevat de verhalen van de zoektocht naar de Heilige Graal, Vrouw van het Meer, Koning Arthur, Lancelot en van Koningin Guinevere. Zonder de Graal van Rochefoucauld zouden al deze tijdloze legenden waarschijnlijk verloren zijn gegaan.

“Dit is een van de belangrijkste manuscripten van de Middeleeuwse literatuur’, vertelt Timothy Bolton, expert manuscripten bij Sotheby’s Londen. “Het is een groot boek van monumentaal formaat met 107 miniaturen, die elk een fantastisch juweel op zich zijn. De thema’s in het manuscript zijn eeuwenoud en tegelijkertijd adembenemend met scènes van steekspelen, veldslagen, nobele avonturen en gedurfde proeven van kracht en moed.”

Het manuscript wordt aangeboden door de heer J.R. Ritman namens Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam. De Graal van Rochefoucauld zal naar verwachting tussen de 1,7 en 2,3 miljoen euro opbrengen.

Update 8 december: De Graal van Rouchfoucauld bracht 2,8 miljoen euro op.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share