Geen categorie

Doe een museum

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Bijna 300 musea doen mee aan het Museumweekend, dat dit jaar op zaterdag 5 en zondag 6 april plaatsvindt. Het thema van de 33ste editie is Doe een museum. Er is dus niet alleen veel te zien, maar ook genoeg te doen.

Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden biedt bijvoorbeeld workshops Haka, Salsa en Afrikaanse dans aan. In het Zeeuws Museum in Middelburg kan jong en oud meedoen met de speurtocht Museum Bingo, kriskras door de vaste presentatie. En in De Pont in Tilburg kunnen kinderen én volwassenen affiches van vroegere tentoonstellingen tot een uniek gebruiksvoorwerp knutselen.

Wie liever minder actief is, hoeft zeker niet thuis te blijven. In het Utrechtse Museum Catharijneconvent brengt theatergroep Aluin het hele weekend Bijbelverhalen tot leven. En ook in het Groninger Museum staat theater op het programma.  Het Noord Nederlands Toneel speelt daar zaterdag om 14 en 15 uur enkele scènes uit de voorstelling Crashtest Ibsen II.

En zoals tijdens elk Museumweekend zijn er ook ditmaal volop rondleidingen. Medewerkers van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum geven bezoekers een exclusieve blik achter de schermen. De directeur, restaurator, uitvoerder van de verbouwing, bewaker, conservator of hoofd collectiebeheer nemen bezoekers bijvoorbeeld mee naar het depot of restauratieatelier en vertellen over hun werk. En in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch geeft de gids tips om een museum op een prettige manier te doen: voorkom vermoeidheid, ruzie en duizelingen.

Museumweekend, zaterdag 5 en zondag 6 april in bijna 300 musea. Veel musea zijn gratis toegankelijk of vragen slechts 1 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share