Geen categorie

Portret Van Gogh van bloemen

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Het Van Gogh Museum en Shell onthulden vandaag op het Museumplein in Amsterdam een reusachtig portret van Vincent van Gogh. Het werk bestaat uit tienduizend zonnebloemen en gerbera’s afkomstig uit Israël en Nederland.

Het portret, gemaakt van 10.000 zonnebloemen en gerbera's.

Het portret is gemaakt ter ere van de langlopende samenwerking tussen Shell en het Van Gogh Museum. Ruim dertig mensen hebben drie dagen bijna non-stop gewerkt om de enorme installatie te realiseren.

Shell en het van Gogh Museum verrichten al acht jaar samen onderzoek naar de werkwijze van Vincent van Gogh. De resultaten van het onderzoek hebben onder andere inzicht gegeven in hoe de collectie van Van Gogh het beste kan worden onderhouden. Shell is betrokken geweest bij veel ontdekkingen over de technieken en materialen die Van Gogh voor zijn schilderijen gebruikte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Portret Van Gogh van bloemen

Comments are closed.