Geen categorie

Virtual reality in het Literatuurmuseum

0 0
Read Time:56 Second

Een gedicht ervaren in 360 graden en poëzie beleven met meerdere zintuigen. Het kan vanaf 29 januari in het Literatuurmuseum in Den Haag. En wel in de tentoonstelling Als we in woorden voelen, een poëtische virtual-reality-ervaring van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers. Hun installatie Zonder Handen is het eerste literaire vr-werk ter wereld, dat nu voor het eerst museaal wordt gepresenteerd.

Still uit Zonder Handen.

Zonder Handen is gemaakt voor en gaat over de virtuele wereld. Met behulp van de Oculus Rift, een virtual-reality-bril, wordt de bezoeker ondergedompeld in de virtuele wereld. “Even ben je alleen nog maar ogen en geest, terwijl je lichaam achterblijft in de analoge wereld”, aldus het persbericht.

Volgens het museum is de installatie is meer dan een poëtische beleving. “Het is ook een experiment dat het medium virtual reality verkent, onderzoekt en bevraagt. Hoe leven we eigenlijk met technologie en hoe kunnen we verder? Welke mogelijkheden biedt dit nieuwe medium de literatuur?”

Als we in woorden voelen, 29 januari t/m 28 mei in het Literatuurmuseum, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share