Geen categorie

Rijksmuseum wint Gouden A.A.P.

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum is bekroond met de Gouden A.A.P. (Amsterdamse Architectuur Prijs) 2014. Dit is zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het Amsterdamse Architectenbal in de Beurs van Berlage. De Spaanse architect Antonio Ortiz was duidelijk verguld toen hij de gouden medaille kreeg omgehangen.

Rijksmuseum. Foto: Pedro Pegenaute.

Volgens de jury is het Rijksmuseum een project hors catégorie, dat zich moeilijk laat vergelijken met de overige projecten uit 2013. “Maar ook in die categorie is het Rijksmuseum bijzonder geslaagd. De transformatie had op vele momenten enorm mis kunnen gaan, en het is algemeen bekend dat voor voortdurende verbetering van het project is gevochten. De ambities en de standaard van de architectuur zijn hoog geweest en gebleven.”

Sinds de heropening op 13 april 2013 is de iconische waarde van het Rijksmuseum evident, aldus de jury. “Evenals de betekenis van het museum voor Nederland, voor Amsterdam en voor de Amsterdammers, die niet alleen het museum, maar ook ‘hun’ fietsroute terugkregen.” De jury vindt dat het is gelukt om met de transformatie van het Rijksmuseum een publiek interieur aan de stad toe te voegen.

De Amsterdamse Architectuur Prijs is in het leven groepen door ARCAM  (Architectuurcentrum Amsterdam). Hij wordt toegekend aan de architect en de opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens de jury boven alle andere uitsteekt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share