Geen categorie

Russische beeldhouwkunst naar Den Haag

0 0
Read Time:51 Second

Den Haag Sculptuur en museum Beelden aan Zee presenteren in de zomer van 2013 een grote tentoonstelling met hedendaagse Russische beeldhouwkunst. Dat maakten beide partijen gisteren bekend.

De tentoonstelling wordt de derde samenwerking van Den Haag Sculptuur en museum Beelden aan Zee. Eerder presenteerde beide partners al Den Haag onder de Hemel (2011), met Chinese sculpturen en The Rainbow Nation: Hedendaagse beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika. Deze laatste expositie loopt nog loopt tot en met 30 september in museum Beelden aan Zee, op het Lange Voorhout en diverse locaties in Den Haag.

Het thema voor 2013 wordt dus Rusland. Die keuze heeft verschillende redenen, aldus de organisatoren. “In de afgelopen veertig jaar heeft de beeldhouwkunst er een zeer interessante ontwikkeling doorgemaakt, maar is hier nog vrijwel onbekend.” Het wordt de eerste grote overzichtstentoonstelling van hedendaagse Russische sculpturen in Nederland. De organisatie zoekt aansluiting bij NLRF-2013, het grote uitwisselingsprogramma van Nederland en Rusland in 2013 op het gebied van kunst en cultuur, onderwijs en wetenschap, economie, politiek en maatschappij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share