Geen categorie

Drents Museum krijgt Kindermuseum

0 0
Read Time:57 Second

Trap in Drents Museum. Foto: J. Collingridge.

Kinderen waren altijd al welkom in het Drents Museum, maar vanaf 2 oktober is er daar voor hen een speciale ruimte: het Kindermuseum. Daar leren kinderen spelenderwijs over het gebruik van energie. Het museum is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

De gedachtewereld van uitvinder en kunstenaar Leonardo da Vinci (1452–1519) vormt de inspiratiebron voor het ontwerp van het Kindermuseum. Da Vinci was zijn tijd ver vooruit en had allerlei ideeën voor de toekomst. De kinderen worden rondgeleid door Leo, de moderne versie van Da Vinci die als animatie overal aanwezig is. Centraal staat Leo’s Huis Boordevol Energie. Daar omheen staan zes ‘Energiestations’ waarin kinderen de energie in allerlei verschijningsvormen kunnen ontdekken, beleven en onderzoeken.

Het nieuwe Kindermuseum wordt op 28 september geopend door Nick & Simon. Vanaf dinsdag 2 oktober is de ruimte voor het publiek toegankelijk. Het Kindermuseum is geschikt voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar, maar ouders en grootouders zijn ook welkom. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree tot het hele Drents Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share