Geen categorie

Gestolen paneel Lam Gods gevonden?

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Het drieluik Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck mist al sinds 1934 het paneel De Rechtvaardige Rechters. Dat werd in dat jaar gestolen uit de Sint-Bataafskathedraal in Gent. Maar is er is een nieuw spoor in de zoektocht: het stuk zou zich bevinden in de nalatenschap van wijlen minister August De Schryver. Dit meldt het Vlaamse dagblad De Standaard vandaag.

Gebroeders Van Eyck, Het Lam Gods, 1432.

De krant schrijft dat een tussenpersoon vorig jaar aanklopte bij het bisdom Gent, dat de eigenaar is van het altaarstuk. Hij deed dat in opdracht van een familie die het verdwenen paneel in een nalatenschap had aangetroffen. Die wilde het graag teruggeven aan het bisdom. Inmiddels zou er in de familie echter onenigheid zijn ontstaan over de kwestie.

Het paneel De Rechtvaardige Rechters.

De nabestaanden van De Schryver ontkennen tegenover De Standaard dat het paneel in hun bezit is. De minister werd in het verleden al vaker genoemd als dader van de diefstal. Maar zijn betrokkenheid is nooit bewezen.

Het zou goed uitkomen als De Rechtvaardige Rechters binnenkort terug zou keren, want dit najaar wordt Het Lam Gods  gerestaureerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share