Geen categorie

Directeur Museumvereniging Mirjam Moll overleden

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Mirjam Moll, directeur van Museumvereniging en Stichting Museumkaart, is dinsdag onverwacht overleden. Dat maakte de Museumvereniging gisteren bekend. Ze werd slechts 54 jaar.

Moll was sinds 2010 werkzaam voor de Museumvereniging, waar ze in augustus 2019 de rol van directeur op zich nam. Volgens de vereniging zette ze zich onvermoeibaar in voor de belangen van de ruim 400 aangesloten musea.

Ze was ze lid van de speciale Taskforce Culturele en Creatieve Industrie, het adviesorgaan voor de minister van OCW. Daarin maakte ze zich sterk voor een passend steunpakket voor de gehele culturele sector en voor de veilige heropening van musea.

Tijdens de coronacrisis sprak ze zich op Twitter geregeld uit over de coronamaatregelen die musea hard hebben getroffen. Recent nog schreef ze dat die klaar zijn om weer veilig bezoekers te ontvangen.

Mirjam Moll werd in 1966 geboren in Amsterdam. Na haar studie Fiscaal recht in Leiden werkte ze vijftien jaar als accountant en consultant. Daarna werd ze plaatsvervangend directeur bij het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten en vervulde ze diverse bestuursfuncties in de culturele sector (Stichting Aandelen en Arbeidsvoorwaarden Kunst en Cultuur, AT5, Amsterdam Fonds voor de Kunst).

Een “steunpilaar, slim en warm”, dat was Moll volgens Irene Asscher-Vonk, voorzitter van de Museumvereniging. “Oprecht geïnteresseerd in het leven en werken van iedereen om haar heen. Met het hart op de juiste plaats en altijd beschikbaar voor de goede zaak. We gaan haar enorme kennis en kunde, maar vooral haar unieke persoonlijkheid ontzettend missen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share