Geen categorie

Van Gogh Museum best bezochte museum van Nederland

0 0
Read Time:44 Second

Het Van Gogh Museum sluit 2017 af met een nieuw record van ongeveer 2.260.000 bezoekers. Hiermee is het het best bezochte museum van Nederland van het afgelopen jaar.

Het Van Gogh Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

Veel aandacht trok het museum dit jaar onder meer met de presentatie van de twee teruggevonden schilderijen die eind 2016 opdoken in Napels. Ook de tentoonstellingen Prints in Paris 1900, Nederlanders in Parijs 1789-1914 en Van Gogh, Rousseau, Corot: In het bos trokken veel bezoekers.

Het aantal Nederlandse bezoekers steeg met bijna 25 procent ten opzichte van vorig jaar naar bijna 350.000 bezoekers in totaal. Nederland voert hiermee opnieuw de lijst van herkomstlanden aan, gevolgd door de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. Het aantal bezoekers uit China en Zuid-Korea name met vijftig procent toe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share