Geen categorie

Armando schenkt 700 werken aan Kröller-Müller

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

De Nederlandse kunstenaar Armando heeft afgelopen vrijdag ruim 700 van zijn eigen werken aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo geschonken. Dat maakte het museum bekend op zijn Facebook-pagina.

Armando
, Baumgruppe, 1998, collectie Kröller-Müller Museum, Otterlo.

 

Het gaat om werken op papier in verschillende technieken, uit de periode jaren vijftig tot 2011. 
De schenking omvat onder meer vroege informele tekeningen en reeksen werken met de bekende Armandothema’s als Fahne, Kopf, Kelch en Baum.

Volgens een woordvoerster deed Armando de schenking vanwege zijn lange relatie met het Kröller-Müller Museum. “Het museum had al schilderijen, tekeningen en sculpturen van Armando in bezit. De ruim zevenhonderd werken die nu zijn geschonken bevonden zich al in langdurig bruikleen in het museum.”

Armando,
Die Leiter, 1992, collectie Kröller-Müller Museum, Otterlo.

De geschonken werken krijgen er geen vaste plek. Want het gaat om werken op papier die vanwege hun kwetsbaarheid niet permanent kunnen worden getoond. Ze zullen af en toe te zien zijn.

Armando (1929) staat momenteel volop in de belangstelling. Zowel het Kröller-Müller Museum als Museum Jan van der Togt in Amstelveen wijdt momenteel een expositie aan zijn werk. En het MOA (Museum Oud Amelisweerd) in Bunnik besteedt permanent aandacht aan hem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share