Geen categorie

Verzamelaar schenkt Stedelijk Museum 60 werken

0 0
Read Time:50 Second

René Daniëls, Een zaal boven de pacific, 1984, collectie Stedelijk Museum, schenking Paul Andriesse.

Het Stedelijk Museum heeft zestig kunstwerken gekregen van galeriehouder en verzamelaar Paul Andriesse. De schenking bestaat uit werken op papier, schilderkunst, fotografie en vormgeving. Een selectie is vanaf 3 mei te zien.

Het Stedelijk krijgt onder meer drie foto’s van Thomas Struth, die volgens het museum de collectie met werk van generatiegenoten als Rineke Dijkstra, Andreas Gursky, Thomas Ruff en Cindy Sherman goed aanvullen.

Andriesse schonk verder werk van onder anderen Marlene Dumas en René Daniëls. Van de laatste krijgt het museum de tekening Een zaal boven de Pacific. In dit sleutelstuk komen de voor de kunstenaar zo typerende strikvorm en tentoonstellingszaal samen in een zelfportret.

In de schenking bevindt zich ook een stoel van de Franse ontwerper Jean Prouvé, een belangrijke vertegenwoordiger van het modernisme. Dit is het eerste werk van Prouvé dat aan de collectie vormgeving wordt toegevoegd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share