Geen categorie

Eén man, 55 portretten

0 0
Read Time:45 Second

Marthe Röling, portret Henk Jurriaans.

Toen haar levensgezel Henk Jurriaans in 2005 overleed, besloot Marthe Röling (1939) hem te portretteren. In felle kleuren en verschillende poses beeldde ze hem meerdere malen af. De teller staat inmiddels op 55 portretten. Deze zijn nu te zien Museum De Fundatie in Zwolle.

Röling en Jurriaans waren 36 jaar onafscheidelijk en zijn overlijden was dan ook een grote klap. “Door telkens weer zijn portret te schilderen kan ik me lekker op hem concentreren”, merkte Röling in De Groene Amsterdammer op. En door de grote portretten bleef Jurriaans ook een beetje bij haar.

Behalve de portretten is er in Zwolle ook een uitgebreide selectie recente schilderijen te zien. Het is de eerste keer sinds lange tijd dat Marte Röling in een museum haar werk tentoonstelt.

Marte Röling – Portretten van een Liefde, in Museum De Fundatie, Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share