Geen categorie

Barbara Stok tekent strip over Vincent van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Nieuws

Voor de tweede keer in twee jaar verschijnt er een stripboek over Vincent van Gogh. Op 19 oktober komt Vincent uit, een strip van Barbara Stok (1970). De strip wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar in samenwerking met het Van Gogh Museum.

Ter gelegenheid van de uitgave van dit boek heeft het museum een rondreizende expositie georganiseerd. Deze presentatie, in de vorm van twee kunstenaarsateliers, is tot mei 2013 in zes openbare bibliotheken in het land te zien.

Met de rondreizende presentatie Barbara Stok tekent Vincent van Gogh wil het Van Gogh Museum laten zien dat het werk van de kunstenaar nog tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreekt. In de opstelling zijn de ateliers van de schilder en de striptekenares nagebouwd. In Van Goghs werkplaats staat het schilderij De zaaier uit 1888 centraal. In het atelier van Barbara Stok is te zien hoe zij zich bij het maken van haar strip door dit werk heeft laten inspireren.

Zeegezicht, Barbara Stok (1970). Copyright © Barbara Stok 2012.
Zeegezicht, Barbara Stok (1970). Copyright © Barbara Stok 2012.

Barbara Stok werd bekend met haar openhartige autobiografische stripverhalen. In 2009 won ze de prestigieuze Stripschapprijs voor haar hele oeuvre. Ze werkte drie jaar aan de stripbiografie over Van Gogh, in nauwe samenwerking met het Van Gogh Museum.

Vorig jaar verscheen Vincent van Gogh – De worsteling van een kunstenaar, van Marc Verhaegen en Jan Kragt.

Vincent, Barbara Stok, 144 pagina’s, ISBN 978 90 388 9631 1, € 15,-.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share