Geen categorie

Man vernielt schilderij Rothko in Tate Modern

0 0
Read Time:42 Second

Een man heeft gistermiddag in het Londense museum Tate Modern een schilderij van Mark Rothko beklad. Onder toeziend oog van andere bezoekers schreef hij enkele woorden op het doek Black on Maroon. Dit meldt The Guardian.

Ooggetuige Tim Wright plaatste een foto van het aangetaste schilderij op Twitter.

Hoewel niet heel duidelijk leesbaar, blijkt de vandaal de tekst “Vladimir Umanets, a potential piece of yellowism” te hebben geschreven. Yellowism verwijst waarschijnlijk naar de gelijknamige artistieke beweging van Vladimir Umanets en Marcin Lodyga.

In een later artikel  meldt The Guardian dat een man die zich Vladimir Umanets noemt, heeft toegegeven dat hij de man is naar wie de politie nu op zoek is. Volgens de man zou door zijn actie de waarde van het werk alleen maar zijn verhoogd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share