Geen categorie

Vermoorde Fortuyn als souvenir

0 0
Read Time:35 Second

Bezoekers van de expositie Souvenir in de Delfste kunstgalerie 38CC mogen een gratis, maar enigszins luguber souvenir mee naar huis nemen. Kunstenaar Anno Dijkstra (1970) heeft 120 kleine beeldjes van een vermoorde Pim Fortuyn gemaakt, badend in het bloed.

Foto: 38CC.

Dijkstra maakt werk dat een reactie uitlokt. Voor de tentoonstelling Madrid Abierto 2008 plaatste hij op een boulevard in de Spaanse hoofdstad een sculptuur van een Biafra-kindje. Voorbijgangers sloegen het beeld een lap stof om, aaiden het of gingen ermee op de foto.

De tentoonstelling Souvenir  duurt tot en met 11 november. Na afloop mag iedereen die vooraf een beeldje heeft gereserveerd er één meenemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share