Geen categorie

Atelier Joseph Beuys open voor publiek

0 0
Read Time:53 Second

Het atelier van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986) in het voormalige Kleefse kurhaus is vanaf 9 september voor het eerst toegankelijk voor het publiek. In verband met de hiervoor noodzakelijke verbouwingen is Museum Kurhaus Kleef, dat sinds 1997 in het oude kurhaus is gevestigd, gesloten tot en met 8 september. Dit maakte het Duitse museum vandaag bekend.

Het atelier van Joseph Beuys in Friedrich-Wilhelm-Bad, 1958. Foto: Fritz Getlinger.

De renovatie van Beuys’ atelier vindt plaats in het kader van een ingrijpende verbouwing die niet minder dan de voltooiing van het Museum Kurhaus Kleef betekent. Tot op heden werden twee van de drie delen van het historische kurhaus museaal gebruikt. Het oudste deel echter, het zogenaamde Friedrich-Wilhelm-Bad, stond nog niet ter beschikking. Hierin bevond zich het atelier.

Het Friedrich-Wilhelm-Bad is in de afgelopen twee en een half jaar behoedzaam gerestaureerd en vergroot om het met het huidige museum te kunnen verbinden. Er zijn ook nieuwe zalen voor de collectie gecreëerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share