Geen categorie

Annabelle Birnie nieuwe directeur Drents Museum

0 0
Read Time:50 Second

Annabelle Birnie.

Annabelle Birnie is benoemd tot directeur van het Drents Museum. Zij volgt Michel van Maarseveen op, die de leiding over Paleis het Loo in Apeldoorn op zich heeft genomen. Birnie begint haar werkzaamheden op 1 november. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt.

Birnie (1968) is nu nog werkzaam bij ING als directeur Sponsoring, Art Management & Events. In die hoedanigheid was zij al betrokken bij haar nieuwe werkgever, omdat ING en het Drents Museum samenwerken op het gebied van de figuratieve kunst. In 2010 heeft het museum 273 werken uit de ING Collectie geschonken gekregen en werd de bank hoofdsponsor en partner van het museum.

“In mijn ogen is het Drents Museum de mooiste parel aan de ketting van het Nederlandse culturele landschap”, aldus de nieuwe directeur. “Drenthe is de plek waar ik, samen met het team van het museum, kan bijdragen aan het uitbouwen van het succes van de (inter)nationale tentoonstellingen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share