Geen categorie

Peter Greenaway verfilmt leven Jeroen Bosch

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Peter Greenaway gaat een film maken over de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516). Dit heeft Stichting Jheronimus Bosch 500 bekendgemaakt. Deze heeft de Britse, in Nederland woonachtige, filmmaker opdracht gegeven een scenario te schrijven.

De regisseur is een groot bewonderaar van Bosch en zal de film ook zelf regisseren. Een deel ervan wordt in Den Bosch opgenomen. Eerder maakte Greenaway (1942) al een film over Rembrandt (Nightwatching uit 2007). Deze spitste zich vooral toe op het ontstaan van diens beroemdste schilderij De Nachtwacht.

Jacques Le Boucq), Portret van Jheronimus Bosch, ca. 1550.
Jacques Le Boucq), Portret van Jheronimus Bosch, ca. 1550.

In 2016 wordt de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch herdacht met onder meer een grote tentoonstelling in Den Bosch. De schilder, die eigenlijk Jheronimus Van Aken heette, werd geboren in ’s Hertogenbosch en woonde daar het grootste deel van zijn leven. Het is het de bedoeling dat de speelfilm van Greenaway in het jubileumjaar in première gaat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share