Geen categorie

Talentenjacht voor kunstenaars

0 0
Read Time:58 Second

Aan alle talentenjachten op de Nederlandse televisie voegt de Avro volgend jaar een nieuwe toe. Ditmaal gaat het echter niet om het spotten van zang- of danstalent. De omroep gaat in op zoek naar de nieuwe Rembrandt.

Simone van den Ende, Hoofd Kunst & Cultuur bij de Avro: “In De Nieuwe Rembrandt gaan we op zoek naar nieuw beeldend talent. We zijn ervan overtuigd dat er in Nederland heel veel  kunstenaars zijn die het verdienen om met hun werk in de spotlights te staan. Wij bieden hen met dit nieuwe programma een podium.”

Zowel pas afgestudeerde als meer ervaren, maar nog niet doorgebroken kunstenaars krijgen de kans hun werk te tonen aan een groot publiek. Het werk van de winnaar wordt opgenomen in de collectie van een gerenommeerd Nederlands museum.

Kunstenaars, in alle disciplines, kunnen zich inschrijven via denieuwerembrandt.avro.nl. Na een voorselectie zal een vakjury het werk beoordelen. Deze vakjury bestaat uit een museumdirecteur, een kunstcriticus en een gevierd kunstenaar. De deelnemers zullen gedurende zeven weken verschillende workshops volgen. Daarna roept de vakjury een winnaar uit.

De Nieuwe Rembrandt, vanaf 24 april 2012 om 20.30 bij de Avro op Nederland 2

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share