Geen categorie

Rijksmuseum koopt tekening Lastman

0 0
Read Time:38 Second

Pieter Lastman, Gezicht op de ruïnes op het Forum van Nerva in Rome. Collectie Rijksmuseum, Amsterdam.

Het Rijksmuseum heeft bij Christie’s Londen een zeldzame tekening gekocht van Pieter Lastman, Rembrandts leermeester. De tekening in pen en bruine inkt, is een gezicht op de ruïnes op het Forum van Nerva in Rome en is gemaakt in 1606, het geboortejaar van Rembrandt.

Lastman werkte kort in Italië, maar uit deze periode is volgens het museum  bijna niets bewaard gebleven. “Wij zijn heel blij dat we deze uitzonderlijke tekening hebben weten te verwerven voor het Rijksmuseum”, aldus Jane Turner, hoofd Rijksprentenkabinet. “De tekening is een van de twee enige Italiaanse landschapstekeningen van Lastman die in de wereld bekend zijn.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share