Geen categorie

Museum de Fundatie heropent later

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Impressie: Museum De Fundatie / Henket & Partners.

De verbouwing van Museum de Fundatie in Zwolle heeft vertraging opgelopen. Redenen zijn het faillissement van de staalleverancier en een fout in de berekening van de constructie. Het gevolg is dat het museum pas eind mei 2013 heropend wordt, in plaats van begin december. Dit heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt.

“We hebben de gevolgen voor de planning en de financiën in diverse scenario’s uitgewerkt”, aldus wethouder Nelleke Vedelaar. “Extra aandachtspunt in het opschuiven in de tijd is het aanbrengen van de keramische dakbedekking aan de buitenkant van de opbouw. Deze kan namelijk alleen worden aangebracht bij temperaturen boven de 5 graden en droog weer. De financiële gevolgen van de vertraging worden opgevangen in de projectbegroting.”

Heropening op 12-12-12 is niet meer haalbaar. De opbouw is tegen die tijd wel geplaatst. De afwerking aan de binnenkant zal echter nog niet klaar zijn, evenmin als de betegeling aan de buitenkant van de opbouw.

De nieuwe spraakmakende opbouw van het museum  heeft de vorm van een oog. Door de uitbreiding ontstaat er meer ruimte voor tentoonstellingen, de eigen collectie en het ontvangen van grote groepen en scholen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share