Geen categorie

Stedelijk komt met Temporary Stedelijk 3

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Mario Merz, Città Irreale, 1968, collectie Stedelijk Museum, te zien in Temporary Stedelijk 2.

In de oudbouw van het Stedelijk Museum zijn sinds eind augustus 2010 onder de naam Temporary Stedelijk diverse exposities te zien. Temporary Stedelijk 2 is nog tot en met 9 oktober te bezoeken. Daarna sluit het museum om de laatste puntjes op de i van de renovatie te kunnen zetten. Maar tot aan de heropening presenteert het museum Temporary Stedelijk 3: Stedelijk @.

Het programma zal bestaan uit performances, filmvertoningen, lezingen, discussies, openbare interviews, muziekuitvoeringen, boekpresentaties, interactieve happenings en andere evenementen. Het wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal (culturele) instellingen in Amsterdam, waar het museum voor een deel al mee samenwerkt, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, de Universiteit van Amsterdam, de Appel en W139.

“Terwijl we uitzien naar de heropening in 2012, is het museum vastbesloten om ook de komende maanden actief en betrokken te zijn”, aldus directeur Ann Goldstein. We zijn gelukkig dat we dankzij de genereuze samenwerking met zoveel organisaties in staat zijn om zichtbaar te blijven in de stad. Zeker in deze tijden, waarin veel van deze instellingen te maken hebben met ongekende uitdagingen als gevolg van de bezuinigingen, omarmen we de mogelijkheid om naar voren te brengen hoe uniek en onderscheidend het kunstaanbod in Amsterdam is.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share