Geen categorie

Scheepvaartmuseum genomineerd voor Europese museumprijs

0 0
Read Time:52 Second

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2013, de meest prestigieuze Europese museumprijs. Het is de enige Nederlandse genomineerde.

Foto: Het Scheepvaartmuseum.

De European Museum of the Year Award (EMYA) wordt sinds 1977 uitgereikt aan musea die nieuwe doelgroepen hebben weten te trekken met een bijzondere sfeer, presentatie en interpretatie. In aanmerking komen nieuwe en vernieuwde musea. Dit jaar zijn 28 musea genomineerd. Vier daarvan komen uit België: Museum aan de Stroom in Antwerpen; Librarium en Parlamentarium in Brussel en STAM in Gent.

De EMYA wordt georganiseerd door het European Museum Forum, met steun van de Raad van Europa. De uitreiking is op 18 mei in het Gallo Romeins Museum in Tongeren (België), de winnaar van 2011.

In 2012 ging de EMYA naar het Madinat al-Zahra Museum in het Spaanse Cordoba. In de 36 jaar dat de prijs bestaat hebben drie Nederlandse musea hem gewonnen: Museum Catharijneconvent (1980), het Zuiderzeemuseum (1984) en het Openluchtmuseum (2005).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share