Geen categorie

Amsterdams Torture Museum op lijst niet te missen musea

0 0
Read Time:51 Second

Stoel uit de collectie van het Torture Museum.

Het Torture Museum is een van de honderd musea die je moet hebben gezien voor je dood. Dat vindt althans de site Complex.com. Deze stelde een lijst samen van honderd niet te missen musea.

De lijst bevat musea die je in een dergelijk overzicht zou verwachten, zoals de Hermitage in Sint Petersburg en het Louvre in Parijs. Maar veel andere grote namen ontbreken juist. Geen Rijksmuseum, Museum voor de Schone Kunsten in Brussel of Musée d’Orsay in Parijs. Ruim de helft van de genoemde musea bevindt zich in de Verenigde Staten.

Het overzicht kan wel gevarieerd worden genoemd. Tussen kunstmusea – waaronder het Museu of Bad Art – staan opvallende namen als Museu de Carrosses Funebres (museum voor begrafeniskoetsen) in Barcelona en het Museum of Icelandic Sorcery and Religion, en dus het Torture Museum.

Opmerkelijk ook is de vermelding van het Deutsche Guggenheim in Berlijn. Dat sluit namelijk over twee weken definitief zijn deuren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share