Geen categorie

Musea krijgen geld van BankGiro Loterij

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Meer dan 65 culturele organisaties kregen gisteravond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala een financiële bijdrage van de BankGiro Loterij. Onder de gelukkigen bevond zich ook een aantal musea.

De Koningssloep. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

De BankGiro Loterij schenkt een bijdrage aan drie ‘koninklijke’ projecten. Paleis Het Loo ontvangt 715.715 euro voor de realisatie van een tentoonstelling over de drie koningen die aan de wieg stonden van het huidige Nederland en de eeuw van de drie koninginnen die hun werk voortzetten. Beeld en Geluid kan rekenen op 559.200 euro voor de zoektocht naar de mooiste koninklijke amateurvideo’s uit de periode 1980–2005, met als resultaat een tentoonstelling, een documentaire en een publieksprijs. Het Scheepvaartmuseum krijgt 1 miljoen euro voor de restauratie van de Koningssloep. De ‘gouden koets te water’, zoals de sloep ook wel genoemd wordt, is vanaf najaar 2014 weer te zien zijn bij Het Scheepvaartmuseum.

Museum Belvédère in Oranjewoud krijgt 200.000 euro voor vernieuwing van de museumwinkel en uitbreiding van het depot. Het Van Gogh Museum ontvangt de komende drie jaar een extra jaarlijkse bijdrage van 1.500.000 euro voor de realisatie van een volledig nieuw entreegebied aan het Museumplein.

Drie musea ontvangen voor het eerst steun van de BankGiro Loterij. Het Stedelijk Museum, Filmmuseum Eye en Museum Catharijneconvent krijgen een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro.

Andere musea die in de prijzen vielen, waren onder meer het Rijksmuseum, het Fries Museum en Museum De Lakenhal. In totaal verdeelde de Bankgiro Loterij dit jaar 64,2 miljoen euro onder culturele organisaties.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share