Geen categorie

Tien miljoen voor Rembrandt

0 0
Read Time:35 Second

Rembrandt van Rijn (1606/07-1669), Man met halsstuk en hoed, 1626/27.

Een schilderij van Rembrandt is gisteren bij Christie’s Londen verkocht voor omgerekend 10,4 miljoen euro. Het gaat om Man met halsstuk en hoed uit 1626 of 1627. De kunstenaar schilderde het toen hij 21 was.

Het was de eerste keer in bijna veertig jaar dat het doek te koop werd aangeboden. Het kwam uit de collectie van de Nederlandse kunstverzamelaars Pieter en Olga Dreesmann. Het veilinghuis bracht uit diezelfde verzameling ook werk onder de hamer van andere zeventiende-eeuwse meesters als Willem van de Velde II, Hendrick Avercamp en Adriaen Coorte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share