Geen categorie

De vrouwelijke blik

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Binnenmusea zijn nog steeds gesloten, maar kunstgaleries mogen wel al open, omdat die officieel winkels zijn. En daar zijn vaak ook exposities te zien. In Galerie Mokum in Amsterdam opent komende zaterdag bijvoorbeeld de groepstentoonstelling The Female Gaze. Deze bestaat volledig uit werk van vrouwelijk kunstenaars.

Ellen de Groot, Ladybug, 2021.

De kunstwereld wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Musea hangen vol met werk van mannelijke kunstenaars, terwijl er ook heel veel vrouwen kunst maken.

The Female Gaze (de vrouwelijke blik) is een term die de afgelopen jaren is gebruikt om kunst te beschrijven die het alomtegenwoordige mannelijke perspectief ondermijnt. Maar bestaat er zoiets als een mannelijke of vrouwelijke blik? Maakt een vrouwelijke kunstenaar andere werken dan een mannelijke collega?

Volgens Galerie Mokum is zo’n vrouwelijke blik alleen te identificeren als er meer kunst gemaakt door vrouwen te zien is. Daarom toont ze in haar nieuwste expositie alleen werk van vrouwelijke kunstenaars. Deze groepstentoonstelling is een hommage aan vrouwelijke kunstenaars en hun visie op dit onderwerp.

Er is kunst te zien van onder anderen Ellen de Groot, Koos van Keulen, Cindy Rizza en Judith Ansems.

The Female Gaze, 29 mei t/m 27 juni in Galerie Mokum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share