Geen categorie

Boijmans twee jaar langer dicht

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

De renovatie en verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen gaat langer duren dan verwacht. Dat  maakte gemeente Rotterdam gisteren bekend. Het museum zou in eerste instantie heropenen in februari 2026, maar dit wordt nu niet vroeger dan november 2028.

Het Mannetje van Maurizio Cattelan moet nog wat langer wachten op de terugkeer van de bezoekers. foto: Evert-Jan Pol.

De renovatie en verbouwing gaan langer duren omdat Rotterdam de plannen heeft gewijzigd. De gemeente wil nu ook het Museumpark, waar het Boijmans is gehuisvest, aanpakken. “Er ontstaat een nieuwe ingang van het park aan de Westersingel”, laat wethouder Arjan van Gils (Grote projecten) weten. Volgens de gemeente maakt de nieuwe extra ingang het park en de instellingen toegankelijker vanuit het centrum.

Doordat de plannen zijn gewijzigd, valt het project ook duurder uit. Rotterdam ging eerst nog uit van 223,5 miljoen euro, maar heeft nu zeker 259 miljoen euro nodig. Museum en gemeente zoeken nog fondsen voor de resterende 34,5 miljoen.

Depot Boijmans Van Beuningen (foto van 4 juni 2019). Foto: Evert-Jan Pol.

Hoewel het museum nog langer gesloten blijft, is de collectie binnen afzienbare tijd wel weer te zien. Komend najaar opent namelijk Depot Boijmans Van Beuningen, dat toegankelijk is voor het publiek. Bezoekers kunnen daar straks 151.000 objecten bekijken.

Lees ook: Museum Boijmans Van Beuningen zeven jaar dicht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share