Geen categorie

T. rex Trix vanaf vandaag te zien in Naturalis

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Nieuws

Het enige complete skelet van een Tyrannosaurus rex in een museum buiten de Verenigde Staten is vanaf vandaag te zien. In Naturalis in Leiden opent de tentoonstelling T. rex in Town, met daarin een hoofdrol voor Trix.

 

Naturalis Biodiversity Center.
Naturalis Biodiversity Center.

 

Experts van Naturalis Biodiversity Center groeven het skelet in september 2013 op in Montana, in de Verenigde Staten. Dankzij financiële steun van het publiek had het museum in december 2014 genoeg geld bijeengebracht om het unieke skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Daarmee kwam de droom van Naturalis om een eigen Tyrannosaurus rex tentoon te stellen in vervulling.

Het skelet is een van de drie compleetste T. rex-skeletten ooit. Als enige ter wereld is bij deze T. rex de echte, loodzware schedel op het echte skelet gemonteerd.

Volgens Naturalis zijn de gevonden botten in uitstekende staat. Geen ander T. rex-fossiel is zo weinig vervormd gedurende de 66 miljoen jaar dat het in de grond heeft gelegen. Uit onderzoek bleek dat deze T. rex erg oud is geworden. “Trix is een dame op leeftijd, van wie de heftige levensloop terug te zien is in haar skelet”, aldus het museum.

 

Naturalis Biodiversity Center.
Naturalis Biodiversity Center.

 

De naam Trix werd bedacht door het publiek. Naturalis kreeg veel suggesties en acht van de tien keer kwam Trix voorbij, een afkorting vab Beatrix. Een toepasselijke naam, want Naturalis noemt haar de “koningin der dino’s”.

Bezoekers kunnen vanaf vandaag oog in oog staan met haar. Ze heeft een tijdelijke plek in het Pesthuis, het huidige entreegebouw van Naturalis. Volgens het museum is de T. rex op spectaculaire wijze opgesteld. “Nooit eerder kon een bezoeker zo dichtbij komen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share