Geen categorie

Bezoekersrecord Prinsenhof dankzij Vermeers straatje

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Nieuws

De tentoonstelling Vermeer komt thuis – Het straatje terug in Delft in Museum Prinsenhof Delft heeft ruim 56.000 bezoekers getrokken. Dit is een record voor het museum.

Het wereldberoemde Straatje van Johannes Vermeer keerde voor de expositie na 320 jaar terug naar Delft. Gezicht op huizen in Delft, zoals het schilderij officieel heet, is eigendom van het Rijksmuseum, dat het zelden uitleent.

De tentoonstelling sloot op 17 juli en het straatje gaat weer terug naar huis. “Het doet natuurlijk ook een beetje pijn om het te zien vertrekken”, aldus Patrick van Mil, directeur van het museum. “Het was geweldig om Het straatje hier te hebben, zo dicht bij de plek waar Vermeer het geschilderd heeft.”

Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.
Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.

Opvallend was de grote belangstelling uit Delft zelf, goed voor zo’n 15% van het totaal. “Dat zegt een hoop over hoe het hier is beleefd”, meent Van Mil. “Delft is weer een echte Vermeerstad geworden. En dat blijft het ook, dankzij de nieuwe Vermeerlocatie aan de Vlamingstraat en de interactieve Vermeerwandelroute.“

De tentoonstelling was voor Delftse ondernemers, de gemeente en andere culturele instellingen reden om allerlei arrangementen en activiteiten aan te bieden in Delft. Mede daardoor was het de afgelopen maanden merkbaar drukker in de stad. De meeste bezoekers waren dagjesmensen uit eigen land, gevolgd door toeristen uit met name Noord-Amerika, Engeland, België en Frankrijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share