Geen categorie

Bouw nieuwe entree Van Gogh Museum van start

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nieuws

De bouw van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum aan is gisteren gestart. De nieuwe toegang komt aan de kant van het Museumplein. Het museum sluit daardoor straks beter aan op het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum, die hun entree al aan dat plein hadden.

Het ontwerp voor de nieuwe entree Van Gogh Museum door Kisho Kurokawa Architect and Associates.

Het open en transparante glazen entreegebouw bestaat uit de allernieuwste, glasconstructies, waaronder gebogen glas, glazen dakliggers en glazen vinnen in de gevels. Het schetsontwerp komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates, het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de in 1999 geopende tentoonstellingsvleugel. Dit ontwerp is verder uitgewerkt door Hans van Heeswijk architecten.

Door het nieuwe servicegebied sluiten het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel straks beter op elkaar aan. De extra 800 vierkante meter verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers. Hierdoor is het museum klaar voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst.

Het museum financiert dit bouwproject grotendeels zelf. Van het totale bouwbedrag van 17 miljoen euro is nu ruim 10 miljoen binnen. “De werving van de overige 7 miljoen blijft topprioriteit, daar gaan we onverminderd mee door”, aldus directeur Axel Rüger. “Daar heb ik ook alle vertrouwen in, want we zien dat het Van Gogh Museum en nieuwe entreegebouw grote aantrekkingskracht hebben op steungevers.”

De oplevering van de nieuwe entree staat gepland voor de zomer van 2015. Het Van Gogh Museum  blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share