Geen categorie

Kate Middleton bezoekt Mauritshuis

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Nieuws

Catherine, hertogin van Cambridge, ofwel Kate Middleton, bezoekt vandaag het Mauritshuis in Den Haag, dat daardoor beperkt open is. De echtgenote van de Britse prins William bekijkt daar de tentoonstelling Hollanders in Huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection.

 

Jan Steen (1626-1679), Vrolijk gezelschap in een herberg, ca. 1670, olieverf op doek, 62 x 75 cm, aangekocht door George IV, 1814.
Jan Steen (1626-1679), Vrolijk gezelschap in een herberg, ca. 1670, olieverf op doek, 62 x 75 cm, aangekocht door George IV, 1814.

 

Die expositie bestaat uit 22 schilderijen uit de collectie van het Britse koningshuis. De Royal Collection behoort tot de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen in de wereld en is één van de laatst overgebleven Europese koninklijke collecties. Het Mauritshuis toont daaruit Hollandse genrestukken.

De hertogin van Cambridge zal ook de vaste presentatie bewonderen. Door haar studie kunstgeschiedenis aan de University of St Andrews is ze al bekend met de collectie van het Mauritshuis. Directeur Emilie Gordenker zal haar langs enkele van de topstukken leiden, zoals Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius en De stier van Paulus Potter.

De tentoonstelling Hollanders in huis geeft het publiek inzicht in het fenomeen genrestuk, zijn vele verschijningsvormen en de symboliek die in deze schilderijen verborgen kan liggen. Het genre legt een grote variëteit aan de dag: van eenvoudige boeren in een herberg tot elegante figuren in een rijk interieur.

Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection, 29 september 2016 t/m 8 januari 2017 in het Mauritshuis, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share