Geen categorie

Museumplein virtueel onder water

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Het Museumplein in Amsterdam stond gisteravond enkele uren onder water. Virtueel weliswaar. Dankzij het lichtkunstwerk Waterlicht van Daan Roosegaarde (1979).

Daan Roosegaarde (1979), Waterlicht. Foto: ING, via Flickr.
Daan Roosegaarde (1979), Waterlicht. Foto: ING, via Flickr.

 

Waterlicht laat je ervaren hoe Nederland eruit zou zien zonder waterwerken, een virtuele overstroming”, aldus Roosegaarde. Het kunstwerk bestaat uit golvende lijnen van licht, gemaakt met de nieuwste led-technologie, software en lenzen. Waterlicht is te zien op een hoogte van hoogte van ruim 2 meter, een waterniveau dat heel Amsterdam zou bereiken zonder menselijk ingrijpen.

Het kunstwerk is ook vanavond en morgen (12 en 13 mei) nog te zien, van 22 uur tot middernacht. Aanleiding voor de tijdelijke expositie is de recente aankoop door het Rijksmuseum van het schilderij De doorbraak van de Sint-Anthonisdijk bij Amsterdam van de zeventiende-eeuwse schilder Jan Asselijn.

Waterlicht is mede mogelijk gemaakt door ING, waarmee het bedrijf zijn tienjarig hoofdsponsorschap van het Rijksmuseum markeert.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share