Geen categorie

Recordaantal bezoekers Verzetsmuseum Amsterdam

0 0
Read Time:53 Second

Karel Bönnekamp, Hondenvordering bij het Olympisch Stadion, juli 1942. Collectie Verzetsmuseum Amsterdam. Foto uit expositie Amsterdam door de lens van een clandestiene camera.

Het Verzetsmuseum Amsterdam ontving op dinsdag 20 december de 60.000ste bezoeker van dit jaar. “Dit is voor ons een nieuw record”, aldus directeur Liesbeth van der Horst. In 2010 wisten in totaal 57.751 bezoekers de weg naar het museum te vinden.

De stijging van het aantal bezoekers is vooral te verklaren door goed bezochte tijdelijke tentoonstellingen en een toename in het groepsbezoek van scholieren. “Het thema van bezetting en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog leeft nog zeer, ook onder jongeren.”

Momenteel lopen er in het Verzetsmuseum twee wisseltentoonstellingen. Amsterdam door de lens van een clandestiene camera is een fototentoonstelling met heimelijk genomen foto’s van bezet Amsterdam. De expositie Elke dag een draadje… Borduren in gevangenschap 1940-1945 toont borduurwerken, gemaakt door vrouwen in gevangenschap in de Tweede Wereldoorlog. Beide exposities zijn te bezoeken tot en met 11 mei 2012.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share