Geen categorie

Kees van Twist vertrekt bij Groninger Museum

0 0
Read Time:45 Second

Kees van Twist vertrekt als artistiek directeur bij het Groninger Museum. Dat vertelt hij in een interview in het Dagblad van het Noorden.

Zijn vertrek is nodig, wil het museum kunnen blijven rekenen op financiële steun van de gemeente Groningen. Die heeft aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in Van Twist. Bij het museum er een miljoenentekort ontstaan. Van Twist heeft vorige maand al een zakelijk directeur boven zich gekregen, in de vorm van voormalig Gasunie-directeur George Verberg.

Als artistiek leider heeft Van Twist, die in 1999 aantrad, het Groninger Museum  op de kaart gezet. Onder zijn leiding presenteerde het succesvolle exposities, zoals een overzichtstentoonstelling gewijd aan de Russische schilder Ilja Repin in 2002 (250.000 bezoekers). Dit jaar bezochten al 200.000 mensen het museum.

Update 19 december 2011, 15.45 uur: Kees van Twist ontkent vertrek in een gesprek met OOG Radio

Zie ook: Problemen bij Groninger Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share