Geen categorie

Animal Inside Out nu al populair

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Aandacht van het NOS Journaal en andere media kan veel effect hebben, ondervond Natuurmuseum Fryslân vandaag. Zijn website was enige tijd onbereikbaar, vermoedelijk omdat veel mensen nieuwsgierig waren geworden naar de nieuwe tentoonstelling Animal Inside Out, die komende zaterdag opent. Gisteren was de opmerkelijke expositie uitgebreid in het nieuws.

© ANIMAL INSIDE OUT, a Body Worlds Production, www.animalinsideout.com.
Haai. © ANIMAL INSIDE OUT, a Body Worlds Production, www.animalinsideout.com.

 

Animal Inside Out is de opvolger van de succesvolle reizende expositie Body Worlds. Deze tentoonstelling van dr. Gunther von Hagens over de anatomie van mensen trok wereldwijd miljoenen bezoekers. En was in 2006 zelfs decor in de James Bond-film Casino Royale. Body Worlds toonde echte overleden mensen van de binnenkant.

Met zijn nieuwste project richt Von Hagens zich op dieren. Animal Inside Out gaat in op de complexe biologie, zoölogie en fysiologie van tientallen verschillende dieren, groot en klein, gewoon en bijzonder. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een anatomische safari langs uiteenlopende dieren, zoals een geit, giraf, olifant, haai en struisvogel. Elk dier is nauwgezet geconserveerd via het proces van plastinatie dat uitgevonden is door Von Hagens.

Animal Inside Out, 3 oktober 2015 t/m 3 januari 2016 in Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share