Geen categorie

Westfries Museum wint Best of the Best Award

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De zaak Coen van het Westfries Museum in Hoorn is afgelopen weekend op de conferentie Best in Heritage in Dubrovnik gekozen tot het meest invloedrijke project van 2015. Directeur Ad Geerdink ontving de Best of the Best Award.

Het museum kreeg de onderscheiding voor de manier waarop het in 2012 heeft gereageerd en ingespeeld op de discussie die in 2011 ontstond rond het standbeeld van Jan Pietersz Coen. Het stelde een tentoonstelling samen over Coen en de in Hoorn geboren gouverneur-generaal van Nederlands-Indië kreeg postuum eenmalig een eigen glossy.

PosterCoenVeel inwoners van Hoorn vonden dat Coen geen standbeeld heeft verdiend. De tentoonstelling De zaak Coen had daarom de vorm van een rechtszaak. De aangeklaagde is Jan Pieterszoon Coen en de aanklacht luidt: Coen is niet standbeeldwaardig.

Het Westfries Museum won vorig jaar voor het project al de Cultural Heritage/Europa Nostra Award. Als winnaar van die prijs werd het museum uitgenodigd voor Best in Heritage, die jaarlijks een overzicht geeft van prijswinnende projecten in de museumwereld en op het gebied van erfgoed en restauratie. De andere 27 deelnemers, ook winnaars van een heritage award kozen De zaak Coen als het meest invloedrijke project. Het museum mag zich voortaan lid van de Best in Heritage Excellence Club noemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share