Geen categorie

Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

Nederland en Frankrijk kopen samen de twee portretten die Rembrandt van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit maakte. Dat hebben beide landen vandaag in een gezamenlijke verklaring laten weten.

Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. Foto’s: Wikipedia.
Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. Foto’s: Wikipedia.

 

Minister Bussemaker en haar Franse collega Pellerin hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt om een overeenkomst te bereiken. De schilderijen zijn na aankoop afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre te zien. De huidige eigenaar, de Franse familie Rothschild, heeft ingestemd met deze oplossing.

De twee portretten uit 1634 kosten samen 160 miljoen euro. Beide landen delen het aankoopbedrag. Eerder was er sprake van dat de Nederlandse regering samen met het Rijksmuseum de schilderijen zou aankopen. Frankrijk dacht daar echter anders over. De werken bevinden zich al vele jaren in dat land.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share