Geen categorie

Centraal Museum verbouwt, maar blijft open

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Het Centraal Museum in Utrecht gaat verbouwen. Omdat de verbouwing in fases plaatsvindt, zal het museum echter nooit geheel zijn gesloten. Wel zijn soms delen niet toegankelijk voor publiek.

Impressie van het nieuwe entreegebied, met winkel en informatiecentrum.

De renovatie is inmiddels van start gegaan met de realisatie van een nieuwe ruimte voor evenementen. Hier worden in de toekomst ontvangsten, recepties en workshops georganiseerd voor 10 tot 250 personen. De ruimte, in een deel van het gebouw dat eerder niet toegankelijk was voor het publiek, grenst aan de binnentuin met terras en de verbinding met de Nicolaïkerk. De kerk en het museum delen de binnentuin en werken samen aan de verbouwing.

De nieuwe ruimte wordt komend voorjaar opgeleverd en daarna beginnen de werkzaamheden in het nieuwe entreegebied. De toekomstige museumingang bevindt zich direct aan de straatzijde aan de Agnietenstraat. Nu moeten bezoekers nog het hoekje om. De ingang wordt straks beter zichtbaar. De verplaatsing van de entree heeft ook als voordeel dat deze direct tegenover het Dick Bruna Huis komt te liggen.

Dat Dick Bruna Huis, onderdeel van het Centraal Museum, wordt als laatste verbouwd en opnieuw ingericht. Er ontstaat meer ruimte voor de presentatie van het werk over Nijntje en haar vriendjes en de bezoekerscapaciteit wordt vergroot. Eind 2015 moet het vernieuwde Dick Bruna Huis zijn opgeleverd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share