Geen categorie

Al 50.000 bezoekers voor Museum MORE

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Het in juni geopende Museum MORE in Gorssel ontving vorige week al de 50.000ste bezoeker. Het nieuwe museum had verwacht dat aantal in één jaar te halen.

MORE is een initiatief van zakenman Hans Melchers. Aan de basis staan de ongeveer duizend kunstwerken die hij in 2012 kocht uit de boedel van Dirk Scheringa. Na het faillissement van laatstgenoemde kwam de collectie van diens Scheringa Museum voor Realisme in onderpand bij de Deutsche Bank. Die verkocht de kunst vervolgens. Melchers kocht uit de verzameling uitsluitend werk van Nederlandse realisten en bracht dat onder in dit museum.

Indringend portret van Katinka Lampe. Foto: Evert-Jan Pol.
Indringend portret van Katinka Lampe. Foto: Evert-Jan Pol.

De openingstentoonstelling Scherp kijken duurt nog tot en met 31 december. Ze biedt een overzicht van ruim 200 hoogtepunten uit de realistische kunst van de afgelopen eeuw uit de museumcollectie. Er is werk te zien van onder anderen Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop.

Museum MORE opent in 2017 een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. Daar staan het leven en werk van Carel Willink centraal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share