Geen categorie

Robothondje leidt kinderen rond door Boijmans

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Kijk niet gek op als je de komende tijd in Museum Boijmans Van Beuningen kinderen met een robothondje op hun arm door de zalen ziet lopen. De robot die dienst doet als gids is bedacht door het Boijmans Kinderbestuur.

Foto: Museum Boijmans Van Beuningen.

Kinderen kunnen rondlopen met de knuffelhondjes op de arm. Dankzij sensoren weten de hondjes waar in de zaal ze zijn. Ze vertellen dan allerlei weetjes over de kunstwerken. De kinderen kunnen kiezen waar ze meer over willen weten, of welke kant ze op willen gaan. Deze keuzes maken ze door de hond op de kop of op de rug te aaien.

Sinds 2016 heeft Museum Boijmans Van Beuningen een kinderbestuur. Dat adviseert het museum hoe het kinderen kan aanspreken. Een van de ideeën van de leden was een robot als speelse gids. Hanne Marckmann en Eric Jan Krupe van ontwerp- en onderzoekstudio Cameleofant ontwikkelden de hondjes, die de namen Kate en Buddy meekregen. Leden van het kinderbestuur spaken de audiotours in.

Van 9 februari tot en met 24 maart zijn Kate en Buddy gratis te boeken voor een tour in het museum. Een rondleiding met een robothondje duurt ongeveer twintig minuten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share