Geen categorie

Centraal Museum opgenomen in Google Art Project

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Het Centraal Museum is sinds vandaag ook vertegenwoordigd in het digitale museum Google Art Project. Uit de collectie van het Utrechtse museum zijn 101 topstukken opgenomen. Op de website kunnen werken van onder anderen Jan van Scorel, Abraham Bloemaert, Gerard van Honthorst en Joachim Wtewael worden bekeken.

Sinds het Google Art Project in 2011 startte, zijn ruim 32.000 kunstwerken uit 156 collecties aan de online database toegevoegd. Kenmerkend is de hoge kwaliteit van de afbeeldingen. Er kan dusdanig ver worden ingezoomd dat zelfs het kleinste detail zichtbaar wordt. Andere Nederlandse deelnemers aan het project zijn Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Kröller Müller Museum, Boijmans van Beuningen. Gemeentemuseum Den Haag en het Koninklijk Paleis op de Dam. De laatste vier werden eerder dit jaar toegevoegd.

Detail uit het Poppenhuis (1670 - 1690), Anoniem Amsterdams (?). Eikenhout, notenhout, belijmd met olijfhout en palissanderhout, olijfhout. Schenking 1866.

De samenwerking tussen Google en het Centraal Museum komt kort nadat het museum de nieuwe collectiepresentatie Dit is het Centraal Museum! heeft gelanceerd, waarbij topstukken uit de vijf hoofdcollecties (stadsgeschiedenis, moderne kunst, toegepaste kunst, oude kunst en mode) worden getoond. Van de 101 objecten die nu zijn toegevoegd aan het Google Art Project, zijn er 57 in deze opstelling te zien.

Het museum hoopt door de deelname aan het project zowel Nederlandse als internationale geïnteresseerden te bereiken. Het aantal opgenomen objecten zal in de toekomst nog worden uitgebreid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share