Geen categorie

Veiling Rietveldstoelen uit collectie Schröder

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Christie’s Amsterdam veilt op 23 maart Rietveldmeubels uit de collectie van architecte Han Schröder (1926-1998). Zij groeide op in het beroemde Utrechtse Rietveld Schröderhuis dat haar moeder Truus Schröder-Schräder door Rietveld liet bouwen. Later werd ze Rietvelds persoonlijke assistente.

Han (1926-1998) en haar moeder Truus Schröder (1889-1985) op zigzagstoelen in het Rietveld-Schröderhuis (links), Gerrit Th. Rietveld (1888-1964), Zigzagstoel (rechts).

 

Onder de hamer gaat onder meer een rood-blauwe stoel. Deze is begin jaren ’60 speciaal gemaakt voor Han Schröder. Zij schreef daarover: “Deze stoel is gemaakt volgens de originele specificaties, anders dan de Castelli meubelen die omwille van productie zijn aangepast. Bijvoorbeeld de ribben zijn ranker, wat de stoel een minder zwaar aangezicht geeft.” De stoel heeft een geschatte waarde van 5.000 tot 8.000 euro.

In de vroege jaren zestig bestelde Han Schröder ook zes 6 ongelakte zigzagstoelen. Ze lijken op elkaar, maar verschillen in detail. Ze kocht ze, omdat de architecte juist de verschillende benaderingen zo interessant vond. Aan deze stoelen hangt een prijskaartje van 8.000 tot 12.000 euro per stuk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share